Världens modecentrum

När man tänker på Milano leds tankarna direkt till mode, shopping det allra senaste inom kläd- och skoindustrin. hotell MilanoDesignerbutiker finns det många av i Milano, som dessutom är hem till flera av de allra största namnen i modeindustrin idag, som t ex Prada, Armani, Miu Miu och Versace.

Som vi alla vet så är just designat mode något av det dyraste man kan ge sig på att shoppa, och har man inte den bottenlösa plånboken med sig så krävs det ett mycket kontrollerat shoppingsinne för att lyckas shoppa loss bland det senaste modet i alla fantastiska designerbutiker som Milano har att erbjuda.

Fynda bland fjolårets mode

Eftersom Milano är modevärldens absoluta högkvarter så är också modet en direkt färskvara här. För den som inte bryr sig alltför mycket om ifall skorna man köper tillhör årets eller fjolårets kollektion kan outletbutikerna verkligen vara av intresse. Milanofashionistas ger inte mycket för daterat mode, så priserna för förra årets mästerverk sjunker i regel rejält. Milano är därmed också fyndens högkvarter! För bästa outletshoppingen ska man bege sig till Corso Buenos Aires och sedan vidare shoppingcentrat Il Salvagente, som ligger i närheten.

Den gyllene kvadraten

Vill man istället följa Milanobornas jakt på det allra senaste så är det till den gyllene kvadraten, Quadrilatero d’Oro, som man ska bege sig. Kvadraten utgörs av de fyra gatorna Via della Spiga, Via Manzoni, Via Sant’Andrea och Via Montenapoleone. Här ligger designhusen uppradade en efter en och butiker med det senaste från modehus som Missoni, Armani, Dolce & Gabbana, Fendi, Prada och Versace m.fl. gör vilket modelejon som helst yr av tillfredsställelse (och förmodligen en gnutta frustration över alla dyra prislappar).

En historisk galleria

Vill man kombinera lyxshopping med en historisk vibe så ska man kolla in Galleria Vittorio Emanuele II, som är ett av världens äldsta varuhus med anor från 1800-talet. Pradas, Louis Vuittons och Guccis flaggskeppsbutiker ligger alla i denna galleria.

Budgetmode

I motsats till varuhuset med samma namn så bjuder Corso Vittorio Emanuele II på få designerbutiker, men desto fler mainstreamaffärer som Zara och GAP. Här kan man verkligen shoppa loss, och hänge sig åt lite mer kvantitativ shopping.

Dyrt och exklusivt

Milano är generellt en dyr stad att semestra i, man har stort fokus på det som är dyrt och exklusivt så originella fynd är inte så lätta att komma över här.